Binbir Çocuğa Binbir Oyuncak Projesi

İmam Hatiplar iyilikte yarışıyor etkinliğine katılarak "Binbir Çocuğa Binbir Oyuncak" adlı proje gerçekleştirdik.

T.C.

ADIYAMAN VALİLİĞİ

SAFVAN ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

"BİNBİR ÇOCUĞA BİNBİR OYUNCAK"

OKUL MÜDÜRÜ: MEHMET KADRİ ÇELİK

PROJE DANIŞMANI: ABUZER KARAKAYA

SORUMLU ÖĞRENCİLER: HİLMİ ŞEVGİN 11/E, FEYZANUR TÜRKOĞLU 12/C, BURAK YAZAN 11/E

BİNBİR ÇOCUĞA BİNBİR OYUNCAK PROJESİ

"Hayat kardeşimizle paylaşınca daha da güzel" sloganıyla projemizi başlattık.

İş Birliği Yapılan Kurumlar

-Adıyaman Valiliği

-Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürlüğü

-Adıyaman Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü

Projenin Hedef Kitlesi

Suriyeli çocuklar başta olmak üzere 3-7 yaş arası sosyal-ekonomik düzeyi yetersiz olan çocuklar.

Projenin Uygulandığı Yer

Adıyaman Merkez İlçe ve Adıyaman Geçici Yerleşim Merkezi (Çadır Kent)

Projenin Başlangıç Ve Bitiş Tarihi

08.12.2017/ 30.06.2023

Projenin Özeti

Gönüllü öğrencilerimiz Adıyaman Valiliğinin onayı ile Adıyaman da bulunan okulları gezerek oyuncak toplamaya başladılar. Toplanan bu oyuncaklar yine gönüllü öğrenciler tarafından elden geçirilerek paketlendi. Paketlenen bu oyuncaklar Adıyaman'da bulunan Geçici Yerleşim Merkezindeki anaokulu öğrencileri hediye edilerek çocukların yüzü güldürüldü.

Projenin Amacı

Öğrencilere iyiliği anlatmak, tertemiz dünyalarında iyilik zemininde erdemi yükseltmek. Yeni yetişen nesilde iyilik, yardımlaşma ve paylaşma hususunda farkındalık yaratmak.

Projenin Hedefi

İçinde çocuk cıvıltıları, iyilik kumbaraları, iyilik günlükleri ve çocuk neşesi bulunan nesiller yetiştirmek.

Proje Fikrinin Ortaya Çıkışı

Oyun ve oyuncak, çocukların sosyalleşme ve öğrenme araçlarından en etkili olanlarındandır. Gelişim çağındaki çocuk, oyun vasıtası ile hayal dünyasını zenginleştirerek akranlarıyla paylaşmayı, yardımlaşmayı ve kurallara uymayı öğrenir ve içselleştirir. Bilindiği üzere hedef kitlemizdeki çocuklar, yüzyılımızın en şiddetli savaşlarından birine sahne olan komşumuz, dindaşımız başta Suriye halkının çocuklarıdır. Daha sonra çevremizdeki yetimler ve öksüzlerdir.

Dünyanın en masum varlıklarının çocuklar olduğunu düşünerek onları mutlu etmenin doğru bir karar olduğunu düşündük.

Proje Faaliyetleri

Okulumuzun gönüllü öğrencileri, Adıyaman Valiliğinin onayı ile en yakın okuldan en uzak okula doğru sınıfları tek tek gezerek projemiz hakkında gerekli tanıtımı yaptılar. Daha sonra gönüllü öğrencilerimiz, tanıtımı yapılan okulları gezerek oyuncak toplamaya başladılar. Toplanan bu oyuncaklar arasında tamir edilmesi gerekenler gönüllü öğrencilerimiz tarafından elden geçirildi. Yeni oyuncaklarla beraber güzel bir şekilde paketlendiler. Paketlenen bu oyuncaklar Adıyaman Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü vasıtasıyla ilimizde bulunan Geçici Yerleşim Merkezindeki(Çadır Kent) anaokulu öğrencilerine hediye edilerek çocukların yüzü güldürüldü. Bir kısım oyuncak da Adıyaman Merkez ilçede bulunan sevgi evlerindeki çocuklara dağıtıldı.

Projenin Sürdürülebilirliği

Bu projenin her ilde uygulandığı müddetçe uygulanabilir ve sürdürülebilir bir proje olduğu aşikârdır.

Projenin Sonucu

1-Bu projeyle öğrencilerin evde kullanmadığı oyuncağının bir işe yaramadığını ve bunları kampanyaya dâhil ettiklerinde önem kazandığı farkındalığı ortaya çıkmıştır.

2-Oyuncakçı mağazaların raflarında kalmış satılamamış oyuncakların değerlendirebilir olduğunun farkındalığı ortaya çıkmış.

3-Toplanan oyuncakların dağıtımı yapılırken muhtaçlığın sadece gıda ve yiyecek olmadığı bazen küçükte olsa gözlerindeki o mutluluğu bizler tarafından hissettiğimizin farkındalığı ortaya çıkmış.

4-Öğrencilerimizin yardım etmekte ne kadar istekli ve heyecanlı oldukları ortaya çıkmış.

5-Bu projeyle öğrencilerimizde birlikte yaşama, birbirini sevme ve paylaşma duygularının ön plana çıktığı görülmüştür.

27-02-201827-02-201827-02-201827-02-201827-02-201827-02-201823-02-201823-02-201823-02-201823-02-201823-02-201823-02-201823-02-201823-02-201823-02-201823-02-2018

Yayın: 27.02.2018 - Güncelleme: 13.12.2022 13:31 - Görüntülenme: 731